FAQ SearchLogin
Tuxera Home
View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Jan 16, 2021 04:34



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Changed Windows RAID LD to IDE, FC10 can't mount 
Author Message

Joined: Fri Apr 10, 2009 01:04
Posts: 1
Post Changed Windows RAID LD to IDE, FC10 can't mount
I used to have Windows XP installed on a RAID 0 volume, and a separate hard drive to store FC10 in its native partition layout (/boot and LVM). The RAID logical drive was detected by FC10 during installation, and I could mount it using ntfs-3g.

Later, I destroyed the Windows RAID 0 volume, set the controller to native IDE mode, and used the two member disks as individual NTFS volumes. The problem now is that I can't mount them in FC10. Physically, the NTFS volumes are /dev/sda1 and /dev/sdb1. Here's what fdisk -l lists:

Quote:
Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160040803840 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x23de0de1

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 16708 134206978+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 16709 19457 22081342+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5 16709 19457 22081311 b W95 FAT32

Disk /dev/sdb: 160.0 GB, 160040803840 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0xb75f8dbe

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 1 19457 156288321 7 HPFS/NTFS

Disk /dev/sdc: 40.0 GB, 40019582464 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 4865 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x00030ec5

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdc1 * 1 25 200781 83 Linux
/dev/sdc2 26 4865 38877300 8e Linux LVM


...where sdc1 and 2 are where FC10 resides.

When try to mount /dev/sdb1 using ntfs-3g, here's what I get:

Quote:
ntfs-3g /dev/sdb1 /mnt/windows
Error opening '/dev/sdb1': No such device or address
Failed to mount '/dev/sdb1': No such device or address
Either the device is missing or it's powered down, or you have
SoftRAID hardware and must use an activated, different device under
/dev/mapper/, (e.g. /dev/mapper/nvidia_eahaabcc1) to mount NTFS.
Please see the 'dmraid' documentation for help.


What do I do now? Please go light on the jargon, I'm very new to Linux.


Fri Apr 10, 2009 01:10
Profile
Tuxera CTO

Joined: Tue Nov 21, 2006 23:15
Posts: 1648
Post Re: Changed Windows RAID LD to IDE, FC10 can't mount
Disable dmraid.


Fri Apr 10, 2009 02:11
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Original forum style by Vjacheslav Trushkin.